De tuin van de smid

Een theehuis opzetten - en waarom ook niet?

Aan de rand van Leiden verrees in het voormalig bezoekerscentrum van polderpark Cronesteyn een nieuwe horecavoorziening: De tuin van de smid. Waar voorheen een kluphuis-achtig gebouwtje was, werd in 8 weken tijd een volwaardig theehuis gebouwd, dat biologische streekproducten verkoopt en waar dieren weer in de wei staan. Op 31 maart 2013 gingen de deuren open.

Als projectmanager heb ik ervaring in het opzetten van projecten in de geboortezorg; echocentra en geboortecentra. Een horecagelegenheid was nieuw, maar niet anders. Projectstructuur, huisvesting, financiƫn, personeel, PR, apparatuur en scholing waren deelprojecten die in 2 maanden tijd tot een mooie eenheid gesmeed werden. En ik maakte hun website.

"Marleen heeft ons geholpen met het opzetten van ons theehuis. Anderhalve maand na het krijgen van de sleutel was de opening. Zonder de doortastendheid van Marleen had dat niet gekund. Marleen ziet geen beren op de weg, maar denkt echt in oplossingen. De verbouwing is niet op tijd klaar? Ze plant drie klusweekenden. Geen financiering? Ze start een crowdfundactie. Ze houdt altijd de moed erin. Ondanks haar pragmatische instelling staat ze open voor de twijfels en kwetsbaarheid van anderen en schuwt een gesprek daarover niet. Haar energie is eindeloos en inspirerend.
Marleen is handig, creatief en technisch. Ik noem haar grappend "nerd", ze heeft onze website opgezet en is tot op heden onze webmaster. Als er iets is bijt ze zich vast tot het probleem is opgelost. Het is een prachtige en speelse site geworden. Los van haar positieve persoonlijkheid en instelling kan ze dus ook nog eens alles." Recommendatie LI