Met Muur aan tafel

Een juf met een missie.

Muur heeft kwaliteiten en bovendien een missie: zij kan kinderen die op school buiten de boot vallen helpen, zodat hun resultaten verbeteren en zij weer stralen van zelfvertrouwen. Haar geld ermee verdienen - in de vorm van een eigen bedrijf in didactische en pedagogische begeleiding - zou helemaal geweldig zijn. Maar waar te beginnen? En wat wil ze wel maar wat valt buiten de scope? Hoe krijgt ze het binnen korte tijd werkbaar? Welke middelen moet ze inzetten?

Door een project-startup te maken inventariseer ik nauwkeurig doelstellingen, afbakening, financiën, resultaat, risico's en (on)gewenste effecten. Vervolgens kom ik snel tot concrete resultaten - zoals een begroting, een foldertekst, een gevulde website en een planningsbestand.

'Je werkt met me aan een project van A tot Z, waarbij Z ook echt het eindpunt is. Je stelt kritische vragen waardoor het resultaat echt dicht bij mij staat. Je onderzoekt zó degelijk wat het resultaat zou moeten zijn en bewaakt het proces zo gestructureerd! En lekker snel... Wat 's ochtends nog losse flodders waren, was 's avonds mijn eigen bedrijf', aldus Muur.

Met Muur aan tafel